Ping your blog, website, or RSS feed for Free

الثلاثاء، 27 ديسمبر 2011

Bedevi bir düğün gelenek ve görenekler

Bedeviler, gümrük ve bedevi evlilik gelenekleri, Foto Bedevi giysi, giysi Bedevi ve Düğün göçebe, Bedevi gelinlik, gelenek ve görenekleri

Allah merhametlidir adına

Bedevi düğün Düğün gece tepeler ve şarkı söyleme özel bir karakter kadar 3 gün ve gece bir hafta kadar modern ve alışkanlıkları farklıdır.

Ben senin gün her zaman Düğün umut

Sevinçlerini görünümleri, ritüeller, adet ve geleneklerin büyük bir çöl Arap Ansiklopedisi çölün yayları ve vadileri ve yollar arasında hayatlarının doğası tarafından dayatılan kurdu.Çeşitlilik ve Arap dünyasının dağılmış kabileler arasında farklı gelenek ve görenekler arasında düğün Bedevi Araplar da değişebilir, ama bu eşitsizlik rağmen bu düğün birçok kişi tarafından ortak payda kalır, onlar sevinç unvanları ile sevinç ve yaşam vardır.


Ve gülümseme görünür ve diğer özellikleri arasında yaşam yani, çöl ısı ve güneş töreni bilinen sevgi ve yakınlık parlamayı sıcaklığını esinlenmiştir.

Çöl Arap bedevilerin Bavraham yaşam alışkanlıkları kentsel alanların çocuklar göçebe insanlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum çünkü çok az belki de görülebilir harika bir resim oluşturmak için üzüntülerini karşılamak ve ziyaretçilere ev sahipliği Shindagha miras, içinde ..

Ama bizi rahatsız olmadan bizi kendi geleneklerine vermek için bize gelmek için yaşamlarının tüm formları kaldırıldı, bu insanlar zaten bize bizden yok o tarafta umut Oarashm önünde durup atmosfer ve ailenin değeri basit neşe ve sıcaklık olduğu cömertlik verdik her zaman ..Çöl Arap düğün taşıdığı çok anlamı onları öğrenmek gel.

BAE Çöl Düğün

BAE Çöl sadeliği düğün ritüelleri ve özel ile karakterizedir ve Körfez bölgesindeki en prestijli olarak kabul edilir. Almars liderliğindeki bir deve üzerinde damat o altın, parfüm ve giyim gelin için Almars hediye oldu ona yeni bir ev için gelin içinde «Safran» gerçekleşecek düğün gelmesi ile başlar.

Damat «Alzhih» olan gelin için bir hediye farklı özel sadece parça yeni bir koku ve bazı aletler içeren birkaç gün düğünden önce gelinin evine taşımak ve düğün gece akrabalar, arkadaşlar ve isteyen tüm katıldığı kutlama bir tür olarak melez bir ırktır
 
Ve bedevi Arap Emirlikleri halkının erkekler düğün gecesi ve geçmişte damat halkı önce görünmez gelin bazen annesinin onu seçtiğiniz çünkü gelin, sadece evlilik form bilinmemektedir görmez, bu özel demiryolu annesi onu görmek için bir seçer olduğunu edildi ve elini sordu, sonra çeyiz belirlemek için erkekler sonra gidip düğün kabul etti

Mutluluk ve sevinç kabile nüfuz nikah öncesi kına gecesi, gelin ve damat için mutluluk getirmek, gelin Thanih elinde ve «düğün» ve bazen gelin ve arkadaşları arasında yer bu gece boyunca hediye Almars gönderiyor sunulan harika yemekler hazırlanıyor
Anne hayatını sağlamak için kızı gelin olacak bazı ipuçları yayın yapmayı çok seven ve onun mutluluk ve iyi tedavi kocası ve ailesi dahil edilir.

 Düğün Tunus çöl
Damat gelin ancak düğün günü ve belirlemek ebeveynler tarafından gelin tanımak için tek yolu görmek için değil, evlenme Bedevi Tunus halkı tarafından korunur gelenek ve göreneklere olan gelinin evine ziyarete annesi ile damadın babası oğulları kendi kızının eline soran eder gelin, ve konuklar geleneksel modunda açıktır.

Görüşme sırasında, gelinin babası, anne bir danışma, erkek ve gelin ve damat amcalar katılacağı kız, kabul resmi temaslar yapıldığı gün veya gün «durum» çağrılırsa, gelip görüşmek onunla ve başka bir tarih kabul etmek için kardeşi için gönderir isteyin.
O gün çeyiz durumuna müzakere ve ağ ve düğün ve ziyafetler ve düğün ile ilgili her şey, kuzenler ve çeyiz abartmak amcalar ateş farklılıklar, ama sessiz çölün diplomasi uzlaşma almak için damadın babası ile gelinin babası pazarlık ettiği ortaya edilecek.
Düğün günü bir gün önce giriyor kına cihaz ve kına taşıyan kadınlar ve şarkılar, popüler şarkılar ve neşe, cömertlik ve konukseverlik sahneleri ortasında dansları kapalı ortasında Ptkhaddab gelinin elleri ve ayakları. Dekorasyon gelin sonra odak düğün ve törenler, onun gebelik damat evlilik eve Alhodg damadın evine gönderilen harika Balzfah Alhodg bir sahnede bir sürüş için hazırlandıktan sonra.


Suriye düğün
Bilindiği gibi zaman Suriye'nin belli halkının bu eskrim aracılığıyla ona damat seçmek için gelin burada istediği gelin Bembarzh kişi, bu seçim yapmaz damat aşılmasında başarılı oldu, ama onları elde eğer, bu durumda eşi ise.
Nişanlılık ve evlilik düğün töreninin başlangıç​​ çeyiz ve Bavrah çeşitli ve farklı ritüeller kapalı düğün sonra Apple, koyun, altın, gümüş, gelen damadın babası tarafından talep hediye tamamlanması bir anlaşmadır.


Arkadaş şiirin popülerlik sayesinde kına ve Odalla ile gelinin eline Tkhaddab gelin sarılmış kına, en önemli gün keder çünkü ailesinin veda gelin tarafından hissedilen ve kocasının evine hareket yansıtır ve bu Suriye çöl Bataiwaj çağrılır.
Sonra Düğün gecesi için hazırlık şarkıları ve popüler şarkıları arasında, damat arkadaşları tarafından işlenir ve bu arada, gelinin babası ve omuz ve evlenmek üzerinde uçan gelin ve damat ve konuklar için babam çevrili damat nerede Alhodg için onları geçti.
Kapalı Samer lezzetli yemek tıkınıyordur herkes alır sonra.

Suriye'deki çöl halkının alışkanlıkları oturma önünde kavrulmuş ve yumuşak olmak Almahbash içinde vurmak ve bu arada ateş üzerinde kaynar su «yemek» ve sonra kaynamaya kahve koymak olduğunu misafirler kahve otantik almak ve Almahbash atışlarda koymak için daha sonra kakule getirdi ve bu kadar yumuşak olur, sonra kahve katılmak üzere hazır hale beş dakika kahve koymak.

Ürdün Bedeviler
Düğün Bedeviler Ürdün yedi sevinç gece ve tepeler, düğün en ünlü özellikler için düğün devam ederken güzel romantik çölde yaşayan bir ifade ne zaman Bedeviler Ürdün badem ve çekme saç nakit doğal alışkanlığı ve cevap nerede ona ileri gelin tarafından sağlanan bulmaca ona damat ihtiyacına göre nişan tamamlamak için.


 Genellikle «Anakadat» ünlü olduğunda da Bedevi gitmek veya damat ailesinin kadınlar gelin ziyaret edin ve gelin sorgulamaya başlıyor ve onları incelemek ve dişlerini gücünü incelemek, bu badem, fındık ve benzeri, ve bu anlamda niyet olarak gıdaların ona bir şey yaptığı bu için Ürdün ve halkı akıllı çevik gücünü ve dayanıklılık emin olmak için saçlarını çekti.
Bu arada annesi onun istekli karşılığında damat üzerine danışmak dayılarının ve akrabaları aramak için babasının emriyle gitmek için sevinçle uçtu onun kaprislerine üzerinde olduğu görüşünü anlatmak için «Gahh» babası ve sonra da tüm büyük için bir fincan kahve sağlamak için alınacak gelin ve konukseverlik evine gitmeyi kabul ile bu içecek olmadan önünde fincan koyar Gahh.
O ev halkı, Fasalonh ihtiyacınız ne zaman? Gerektiğini delil olarakDamat kendi kızı sordu, sonra gelin ve kızı Konsensus tavsiye babası damat gelin yarattığı bulmaca cevap verilmeye başlandı cevap onu olmasıdır.


Bedevi Düğün Yemen
Düğün görünür Saada içinde çeşitli Bedevi kabileler olan diğer pek çok düğün Bedevi Yemen de kutlama yönlerini ve orada babasının dışarı ikna ise, seçim bir kızla evlenmek istediğini ifade babasına hemen arasında ortaya çıkan, hatta kalbi kısa düştü, mera ve su çeşmeleri onun hayallerinin damat kız izliyor ve insanları, kendi soy ve soy, bazı insanlar ve onun kabilesine nesnelerle gidiyor, daha sonra damat Gelişmiş görüşüne göre kızı ve annesi alır ve onaylanması halinde genellikle deve olan çeyiz ve koşulları belirleyici olacak gelinin babası ile istişare, koyun, altın ve gümüş.

Ve düğün öncesi düğün günü kına töreni başlar ve gün kına ve kına işlenir «Cameo Siyah» Güzellik gelinin eller.
Kına kız töreninde dans ve Frhan teklif ifadesi şarkı söylüyor damat abartmak tebrikler
Rahman saat Zlhan
Habersiz ve iblisler
O ay Ogelh bu kez
Için Wesley Khatrh için
Her gelen Sarah O
Ve banyo Anakeca.

Kadınlar için düğün öncesi gün ve kadınlarda ZV gelin arasındadır gelin ve onun tüm bu kızın yüzünde kendini bekar bir anne, süsleme süslüyor etmediğini Yemen'de bilinen kadınlar arasında düğün beri kız kadar başlamaz göstermektedir.
Karşılığı da erkeklerin düğün kutlamaları başka bir gün olduğunu ve bu gelinin ailesine geldiğinde damat ailesinin misafir «şarkı ve müzik olmadan sıcak» Zamel birkaç ayet şarkı söylüyor idi.

 Sudan bedevi düğün
Bedevi düğün gibi kavmine ile karakterizedir o ülkenin insanları gibi, basitlik, Sudan ile karakterizedir. Şöyle yanıt bilinen onaylayan rağmen, bunun bir vaaz oğlu ve kızı genç yaşından itibaren, gelin ve damat halkının isteğine bağlı ve eski kadar o gittiğinde, bekleme ve resmen ona babadan gelin talebi için damat ve ailesinin babası olduğu Sudan'ın çöl tanınıyor, yani:
«Bntekm kızı ve oğlu ve oğlu ve Tanrı korusun» sonra ışık ve herkesin çeyiz mutabakat sağlanmıştır ve düğün günü sadece bir hafta veya hafif okuma iki hafta tarafından belirlenir okur.

Böyle Nil su akışını büyük bir aşk ve sevgi anne-babalar, komşular ve Nil sel doğası ve şiddeti karşısında Tkacvhm olarak sel kez olduğu gibi, sadece basittir.


Bir düğün Sudan göçebe sadece ritüelleri özellikleri, ancak anlamda zengin, miras, cesaret, cömertlik ve misafirperverlik için sevgi ve bağlılığı ifade eder.
 
Sudan'ın kuzey ve güney halkı için farklı merkezinin insanlar, gelinler 'anne, komşuları ve genç yaşlardan itibaren vaaz olabilir yakınları genellikle çok basit bedevi düğün için büyük bir kıta.
Yaşlılıkta onayından sonra bir tarih ayarı ve gelin ve şarkılar ve danslar, şiirler, sevinç Sudan güzel eşlik yüksek cesur kılıç ile yürüyerek hype düğün için belirlenen günde damat dönmek için anlaşma sağlandı ne işleme hazırlanıyor. Ve gelin ve evlilik mutluluk katılımını ifade etmek için bir yürüyüş gibi karşılamak ve Alzftan yutturmaca ve bir araya gelmek ailesi için yutturmaca diğer düğün denk gelmektedir.


Düğün Moritanya çöl
Çoğu zaman iki şekilde Moritanya görülebilen, ilk önce o evli, çünkü daha önce görmedim bile, az talep anında bebeğini gider, kuzeni için genç adam bilmektir gelin üzerinde belirlenebilir.
Kölelik annesi veya çözünürlük karar olduğunu ailesi söylemeden elini istemek için bir akrabasına hemen gitti kalbi varsa onlar, vadiler ve kuyu gitti üzerinde ikinci bir çıkış yolu günbatımı saat içinde arkadaşı ile bir yürüyüşe, bir genç kız izlemek için, gelinin annesi tarafından kabul edilmiş ise bir tarih zaman kendisi ve ailesi onun için geliyor.


O gün, damat gelin evine gider ve onaylanmış ve evlilik bir tarih ve zaman evlilik için geldiğinde bir dinarın dörtte biri ve o para istediğini gelin vermek için özgürlüğüdür çeyiz olduğunu.
Evlendikten sonra damat evine özellikle Moritanya Desert bilinmektedir hype işleme «Alteruah» Bu günde gelin ve Tkhaddab ile arkadaş amcası veya teyze, ya da akrabalarının birinin evinde, ellerini ve ayaklarını süslediler.
Geceleri, ZV damat beyaz bir elbise giymişti ve siyah şal aynı elbise gelinin iken o, hala bakire olduğunu belirtmek için yüzünde peplos siyah ve beyaz şal giymiş gelin sağlanan alana gelin olduğunu.
Gelin Alteruah ve düzenlenen ziyafetler ve şarkı söyleme ve dans için damat eşlik Bundan önce.

Libya Düğün Bedevi
Ve yüreği ile parşömen bu konuda konuşmak utangaç yansıtan, bir kadınla evlenmek yerine babasının ya da aileden, annesi ya da herkes gitmek istediğini söyler arkadaşlarından birine koştu hayatının bir ortak seçerseniz, bir su kuyusu uzak hayallerindeki kız için damat görmeye başlarsınızailesinin merkezi, onu ve annesi arasında arabuluculuk arkadaşının annesi, nerede yerine evliliğinde Tfathaa olduğunu.

Daha sonra oğlu tarafından seçilen kızın insanlar gidip sormak dönecek bir şey annesi ve babası yaklaştı ve Cuma namazı ve damat ve gelinin babasının babası söyle, o da bir gün içinde ziyaret etti ve ziyaret için bilinen bir neden olmadan Fareh tarafından bir girişle. Olacaktır

Varsa Ve o gün gelmesi de gidip gelinin evine erkeklerin anne ile damadın babası bile oğluna kızının bir isteği, ondan gelen konu ile gelinin babası yaklaştı, onları ağırlamaktan olduğu, gelinin babası aile ile istişare ve başka bir tarih seti bir süre sorduyeni tarih onaylanması, damadın babası gidin bir düğün olduğunu komşuları bilgilendirmek amacıyla ailesi, Vtaataaly sevinç ve serbest şarkı ve şarkılar ve danslar söyler.
 
Başka bir toplantıda çeyiz ve kadınların durumunu görüşmek üzere damat erkek ve kadınların, erkeklerden insanları bir araya getiren, gelin belirlenmesi sırasında.
Ve düğün her gece yapılır bu süre boyunca, sekiz gün ve yedi gece düğün töreni başlar.


       . 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق