Ping your blog, website, or RSS feed for Free

الأربعاء، 28 ديسمبر 2011

Çin Tatil Chung Yang

Önemli bir popüler Çin gibi Holiday Chong Yang Festivali, geleneksel Çin ay takvimine göre dokuzuncu ayın dokuzuncu gününe denk geliyor. Ne zaman yaşlı destek ve insanların çocukların eline alır ve dağların krizantem ve çiçekler zevk tırmanma, bu gün çözer. Ayrıca, Agrzn toprağa Alqrnos (aromatik tıbbi bitki) ve kek renkli yiyin.
 
    Tatil adı Chung Yang Çin ay takvimine bağlıdır.Antik Çin olarak "dokuz" güneş numarası, herhangi bir gün Çinli Chung Yang üzerinde dokuz çift dokuzuncu ayın Faisadf dokuzuncu günü. Efsanevi rakamlar hikayenin lezzet nedeniyle Chung Yang sevinç kaynağıdır oldu

M.Ö. üçüncü yüzyılda, Çin Pfia Zhang Fang denilen sihirli güç kişi olduğunu rivayet edilmektedir. O, doğanın güçlerini kontrol edemediğini, aynı zamanda tanrıların arama ve hayaletleri yakalamak olabilir. O adam Behng Jing, Fbdeh tüm ibadet adı verilen ve onunla birlikte çalışmıştır duydum.Çok güçlü bir kararlılık ve özel bir beceri bilgi birikimimiz nedeniyle, Zhang Fei Fang isteği önce. Bir gün, Zhang Fei Fang Jing Heng şöyle dedi: "İşte dokuzuncu ayının dokuzuncu gününde tüm aile üyelerinin başlarına büyük bir felaket olabilir ve önceden hazırlamak gerekir." Bunu duyduktan sonra, Heng Jing şiddetli panik yaşadı ve derhal afet kaçmanın yollarını öğretmek için hocasına yalvarıyor önce diz çöktü.

Fei, Zhang Fang, "Bu dokuzuncu ayın dokuzuncu günü olduğunda, kırmızı mümkün olan en yüksek sayıda dokuma çanta, yapmak zorunda ve Alqrnos koyun ve kollarınızı zarar ve şarap lale sırılsıklam taşıma ve eğim için genç ve yaşlı ailenizin tüm üyeleri, eline almak dedi alkol yüksek bir dağ. Böylece, bu büyük felaket önleyebilirsiniz. "Heng Jing onun akıl hocası olarak söylediklerini yapmak zordu.Dokuzuncu ayın dokuzuncu günü şafak çözerken, Heng Jing güvenle gün geçirdik evinin yakınında yüksek bir dağın yamacında onun ailesinin bütün üyelerinde getirmek. Heng Jing ve akşam evine ailesiyle birlikte geri döndü ve çok inek, koyun, tavuk ve köpek kendi yataklarında öldüğünü şaşırttı bulundu. Ve felaket zaten ağır kaçınılmalıdır. O zamandan beri, bu toprağa dağlar ve Alqrnos dikiş tırmanma ve insanlar arasında ve en fazla iki bin yıldır Tatil Chung Yang gümrük anekdot Omtwarthh içinde krizantem şarap içme.

Bu yaygın Çin'de hissedilir yayıldı Chung Yang sevinç vesilesiyle örf ve gelenekleri anlatılmaktadır.Tang Hanedanlığı (618-907) döneminde büyük şair - o Wang Wei tarafından başlığını ((dokuzuncu ayın dokuzuncu günü Shandong eyaletinde kardeşlerim unutmayın)) altında bilindiğini. O şiir "yabancı bir ülkede bir garip misafir yalnız korumuştur diyor ve aileme Shawki Gün kutsal olarak kutlanacak iki katına çıkar.
 
  Bu kardeşler yüksek bir dağın yamacında bir araya olduğu uzaktan bilinen ve ailemin tüm üyelerinin topraklarında ekler Alqrnos ama benim oldu. "Bu Wang Wei bulunuyor düzine yaşındaki anda sermaye olarak ikamet eden yabancı oldu. Bu kaçınılmaz olduğunu zaman zaman ailesine özlem. özellikle festivallerde, neşe ve eğlence ile diğer ailelerin yeniden birleştirilmesi nedeniyle ailesine özlem derin kontrol edemedi. Chung Yang, sermaye sıkışmış Alqrnos tüm hanelerin sevinç vesilesiyle. ailesi toprağa dikiş Alqrnos için bir kişi eksik, ve o kişinin aynı olduğunu unutmayın.
  
Diğer fırsat genellikle Chung Yang renkli kek yiyor.Dönem benzer Çin dilinin ifadeyle, "cookies" sözcüğü yükseklik ve pozisyonların hiyerarşisinde anlamlar sürekli gelişme ve refah ve kalkınma içerir.Insanlar beş renk küçük bayrakları üzerine yapışkan pirinç kek ve buharda pişirilmiş yapışkan darı, hurma ve diğer küçük Çin gıda ve odak pişmiş, ve renkli kek diyoruz. Tırmanmak için hiçbir yüksek dağlar vardır ovalarda yaşayan halk için olduğu gibi, yüksek dağlara tırmanmaya temsil renkli kek yiyebilirsiniz.

.Uzun ömürlü hem de eski çağlarda Holiday Chung Yang içeriğine eklenir. Insanın inandığı Çünkü bu gelenek ve görenekler yaş uzatılması için ayırt edici işaretini Chung Yang geçerli.
     İnsanlar hala alışkanlıkları Chung Yang sevinç vesilesiyle krizantem olan çiçek keyfini yüksek dağlar tırmanma ve dükkanlar bu gün renkli kek satmak korumak.Son birkaç yılda, insanlar, bu gün yaşlı bir şölen seçmek onların saygısını ve yaşlılar için sevgi ifade ve Tatil Chung Yang doğal etkileri Mahvazh ek olarak özellikle kendilerine uzun ömür, sağlık ve sağlıklı yaşam diler.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق