Ping your blog, website, or RSS feed for Free

الثلاثاء، 27 ديسمبر 2011

Çin çay Alışkanlıkları


Çin fazla dört bin yıl çay içmeye başladı. Çay bir içki Çinlilerin günlük hayatlarında vazgeçilmez olduğunu.Popüler Çin atasözü olduğunu yakacak odun, pirinç, yağ, tuz, soya sosu, sirke ve çay her evde gerekli yedi şey, bu nedenle, Çin'de çay içmek için genellikle önemli olduğunu söyledi. Misafir onur Çin çayı olmak için gelenektir. Salonda konuk evinde bir resepsiyon sonra, ev sahibi hemen konfor ve zevk içinde çay içerken Etjazban konuşmak için iyi bir lezzet ile bir bardak çay olacaktır.

Çay eski Çin'de yapılıyor. 280 MS, güney Çin adını Wu Gu küçük bir ülke önce dedi edildi.Ünlü kral, onun bakanları, o şarap Askarhm istedim. Bunlar arasında zayıf içme yeteneği olduğunu Bakanı Wei Zhao vardı, Kral alkol yerine, çay sağladı. O zamandan beri, aydınlar konuklarına çay onur başladı.Tang Hanedanı çay içme döneminde insanlar genellikle tanıdık hale gelmiştir. Bu genellikle Budist din ile ilgili söylendi.

713 ve 741 yüzyıllar arasındaki dönemde, tapınaklarda rahipler ve onların takipçileri, çünkü uzun süre meditasyon uyku ve yeme boldur.Zihin ve hile rahibin tehdit ve beyin sinirleri uyarmak amacıyla çay içmek istedi. Daha sonra ülkenin her yerine bu şekilde yayıldı.Aynı zamanda, bir çay odası denilen, çay, tat hazırlamak ve kitap okumak için bir zenginlik ve prestij oda sahiplerine tahsis edildi. 780 MS, yazdı, eğer U - Tang Hanedanlığı ilk çay tarımı üzerine deneyler özetledikten sonra ((Çay Klasik Kitabı)) adlı Çin çay kitap, ve içecek sanayi çağında Gurme çay.

Song Hanedanı, Karam Şarkı Hui Zong imparator ve onun bakanları, çay töreni ve elinde çay hazırlama edildi zamanında. Tsing mülkiyet ailesine imparatorluk sarayının çay partileri yok, aynı zamanda onun yabancı diplomatik temsilcilerin kutlamak için.Şu anda, o zaman Yeni Yıl Tatili ya da Bahar Şenliği tatil ya da diğer önemli büyük, sık sık kurum ve kuruluşlarında çay partileri bazı değerlendirmek. Edilir

Gerçek şu ki, özellikle Çin çay kültürel fenomen.Insanlar çay tatma ve sanat hazırlamak.Ayak bu yana şimdiye kadar, bütün Çin parçaları, kantin, kafeterya ve çeşitli şekillerde çay diğer binalar kurulmuştur. Ve Qianmen Caddesi yanında inşa edilen Pekin'in gelişen cafe çok özel bir çay. Insanlar çay içecek ve pasta yemek ve performansları keyfini nerede, aynı zamanda dinlenme ve eğlence olabilir. Güney Çin'de, orada kantinler ve kafeler çay yok, ama aynı zamanda hiç çay tutuyor. Çay içerken ziyaretçi tadını çıkarabileceğiniz yerlerde bu revaklarla güzel manzara çoğunun odak noktası.

 Kendi ve çay içme alışkanlıkları. Çay farklı, ülkenin her yerinde kendi isteklerine bağlı olarak kişilik bir favori. Pekin halkı çay, parfüm içmek tercih ediyorum, ve Şangay Kişilere vb güneydoğu Çin'in içme kırmızı çay Fujian Eyaleti tercih ederken ve yeşil çay içmeyi tercih. Bazı bölgelerde, insanların içtiği zaman çay biraz baharat eklemek istiyorum.

Örneğin, Çin'in güneyinde Hunan Eyaleti bazı bölgelerinde, insanlar genellikle misafirleri çay Jiangaan onur. Haşlanmış çay yaprakları, Madde tuz, zencefil, soya ve susam kızarmış eklediğinizde.Daha fazla insan içecek çay, hatta nefret, Okwabhm ağızları için çay yaprakları ile bazı soya, susam ve zencefil koyun ve yavaş yavaş Aamadgunha akıllı koku ve tat. Bu nedenle, insanlar Çin'in birçok alanda "çay" yerine "çay yemek" demek ki olağandır.

 Alışkanlıklar da ülkenin çay farklı yerlerinde düşüş şekilde farklıdır. Tercihen Doğu Çin, büyük sürahi çay kullanımında insanlar.Konuk evi girdiğinde, ev sahibi çay tencerede yaprak koyar ve kaynar su dökün. Daha sonra ev onur hazır çay fincan dökün. Bu Zhang Zhou, Doğu Çin Fujian eyaletinin şehri olarak bazı alanlarda, çay Qonghafoo talep kapsamlı atmak. Tqmh avantajı şekline, ama avantajı da çay kültürüne özgü bir sanat özel bir şekilde, içinde kalıyor.

Ayrıca, Çin'in farklı alanlarda içme çay farklı edebiyat. , "Teşekkürler!" Pekin'de, ev sahibi onun misafirine çay sunduğunda, konuk derhal durması gerekir ve elleri ile bir fincan çay alın ve ana söylemekEv sahibi onun konuk, sağ elinin parmaklarını bükmek için konuklarına çay sunar ve ana tablonun yüzey şükran hafifçe üç kez ifade vuruş güney Çin'deki Guangdong ve Guangxi, illerinde. Diğer bazı bölgelerde, misafir çay içme devam etmek istiyorsa, o Kobe bazı Madde tutmalısınız. Ve o ana gördüğünde, sürekli Kobe, maddeye ekleyecektir. Her konuk Kobe ya içmek için, ana bilgisayar o sürekli Kobe su katmayan, çay içmeye devam etmek istemiyor düşünüyor.
  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق