Ping your blog, website, or RSS feed for Free

الأربعاء، 28 ديسمبر 2011

Çin Tatil Lapa

Çin ay takvimine ayında on ikinci ay Çin'de Yu değildir denir ve bu ayın sekizinci APA bayramıdır.Han Çinlileri için geleneksel Tatil Laba festival, aynı zamanda Bahar Şenliği sunulmaktadır.
 
Baba sadece Çin'in eski zamanlarda sunduğu ilk tören geri geliyor kayıt için A Holiday. Çin'de çok eski zamanlardan beri tarım ile ilgilenen olmuştur.Tampon tarım hasat elde, insanlar o zaman göreceksiniz ki ev sahipliği konser "değil bir teklif töreni" tampon tarım hasat işareti olarak bütün tanrıların, büyük bir teşekkür yardım ve ilgi sonucu. Bu konser sona erdikten sonra, insanlar o zaman insanlar çorba pişmiş sarı Baldkhn modern üretim yemeği için ziyafet toplamak tüm ebeveynler, için referans ziyafet yaşam. Daha sonra gala teklifleri için gelişmiş törenleri ağırlıklı olarak, atalarına kurban sunmak için değil.MS beşinci yüzyılda, Çin hükümeti zaman Tatil APA için Çin ay takvimine de on ikinci ayın sekizinci belirledi

.Çin Budizm yayılmasından sonra, ata kurban töreni ve çorba yemek ek olarak, o yazma Çin ay takvimine de on ikinci ayın sekizinde Budizm Sakyamuni kurucusu başarı ibadet için yeni bir hikaye başladı. Ve o gün daha önce bu konuda bu öykünün kalbi konuşuyor, Sakyamuni birkaç yıldır ibadet işkence ve açlık muzdarip olmuştu ud gibi çok ince olmuştu.
 
  Hatta açlık dindirmek için sponsorlar ve özel sponsor chyli ile görüşmek için sürpriz, işkence ibadet terk etmeye karar verdi. Yedikten sonra, Sakyamuni fiziksel güç kazanmış ve yansımaları dalmış Hindistan'ın bir banyan ağacı (kutsal incir ağacı) altında oturuyordu ve Çin ay takvimi de on ikinci ayın sekizinci Budizm ibadet başarı elde etti. Bu olayın anısına yeniden canlandırmak için, Budizm takipçileri bu tatil vesilesiyle Budizm'in kurucusu cemaat vermek ve APA için çorba aramak için meyve ile pirinç çorbası olduğunu

Ba Song Hanedanı dönemine ait Çin yeme alışması olmadığını çorba, binden fazla yıl. Her Tatil Lapa, kraliyet mahkeme, yerel yönetimler ve tapınaklar APA çorba olduğunu. Ayrıca Eucharist ataları için çorba babası kamuoyunun tüm aileleri pişmiş. Hangi bu bayram vesilesiyle uygun götürün ve akrabaları ve dostları da bağış dahil.

Baba çok için çorba çeşitleri. Ve geleneksel halk tarzı, ortak anahtar APA için çorba pişirmek için sekiz makale ve sekiz ikincil malzemeler vardır seçin.Kelime "Ba" iyilik Çince bir sembol anlamına gelir unutmayın.Konsantre malzeme baklagiller, pirinç ve baklagiller bitki türlerinin ana tip: kırmızı fasulye, yeşil ve lobi dikilitaş, börülce, bezelye, fasulye ve diğer tür pirinç: darı, pirinç, sarı pirinç ve yapışkan pirinç ve yapışkan pirinç çeltik, buğday, yulaf, mısır, sorgum ve diğerleri. Onların istek ve alışkanlıklarına göre halk tarafından seçilebilir.

Babası için çorba için ikincil malzemeler, genellikle Nicoa kayısı hamuru fındık, reçel, hünnap ve kestane, hurma tohum ve güneş ve lotus tohum tapınması, fıstık, meyve, fındık ve çam fıstığı, armut, üzüm ve diğer kurutulmuş şeftali halkı tarafından seçilir.

 Yangın soba üzerinde yavaş yavaş bir kil fırında kaynar su ile başlayan ilk ve orta malzemelerin hazırlanmasından sonra. Hazırlık şeker ve akasya çiçekleri gül ve kehribar ve diğer tatlı baharatlar eklendikten sonra. Aileler için APA renkli çorba için güçlü dikkat, baklagiller bitki türleri koyu renk seçmeyin. Yapışkan pirinç ve çeltik tohum ve lotus ve su sadece gözyaşları Ayoub mantarı meyve meyve babası için Vttbouk çorba. Çorba parlak beyaz şeffaf görünüyor.Sofra harika geliþtirilen sonra, nasıl güzel ve bu çorba lezzetli! Bu on ikinci ay boyunca soğuk, kar ve gökyüzü bütün aile masa etrafında oturan Çin'de toprak buz haline hayal ve babası için çorba içebileceğiniz tatlı ve lezzetli, ne memnun ve bu dünyada en güzel!

 Yerli halk Pekin şehrinde kaldı yaklaşan Bahar Şenliği için gala sinyal babası düşündü. Bu gün, APA tüm aile çorba içmek. . Beijing popüler şarkıda diyor patlak vardır: "yaşlı adam rahatsız olmayın, APA Çorba ve gün boyunca içmeye Yeni Yıl sonra çözülecektir, hatta baba yirmi üçüncü gününe denk - ocak cennet tanrılarına bir veda üzerine ......"
 
Baba için çorba hazırlarken ek olarak, Kuzey Çin'de halk, genellikle APA için sevinç vesilesiyle tanıdık turşusu sarımsak hazırlamak alışmak. Her şeyden önce, ev kadını korteksleri diş sarmısak kaldırarak, küçük bir kavanozda sonra sular altında pirinç sirkesi ve sıkıca baba için sevinç günü dolu kavanozun ağzı yerleştirin ve Bahar Festivali arifesinde kadar nispeten sıcak bir odaya koyun. Onlar Jiaotsa yemek aile üyelerinin tadı nerede - ekmek et ve doğranmış sebze ile doldurulmuş. Ve turşusu sarımsak aile yemeği neşe ve eğlenceli bir hava borç verme, pirinç sirkesi kırmızı, Aidya içinde jadeit rengi (yeşim yeşil) gibi zümrüt rengi güzel sahne görünüyor.
 
.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق