Ping your blog, website, or RSS feed for Free

الأربعاء، 28 ديسمبر 2011

Çin'de Yuan Xiao Tatil

Xiao Yuan Tatil Çin'de bir tatil geleneksel ve Çin ay takvimine ilk ayın on beşinci günü işaretleri, Bahar Festivali sonuç olarak iyi.
 
Ayrıca Yuan Xiao Tatil Bewan Xi veya Yi Yuan Chang Yuan ya da Holiday denir.
 
Bu, Çin ay takvimine de Bedir o gece gala Yuan Xiao ilk gece olur. O eski zamanlardan beri, bu Yuan Xiao uzun Holiday de fener denir o gece renkli fenerler askıya Çin'de sıradan insanların kullanılır

Xiao Yuan Tatil fenerler ve gıda Yuan Xiao avantajı. Neden bu bayram vesilesiyle fenerler askıya? İmparator Batı Han hanedanının Çin mülkiyet M.Ö. 180 yılında Birinci ayın on beşinci günü tahta - İmparator Han Wen Di söylendi. Bu vesileyle kutlamak için, imparator bu gün Holiday fenerler karar verdi. Bu güne kadar çözüm, bütün gece, gezinti için İmparatorluk Sarayı'nın İmparator dışında ve neşe ve eğlence dahil kitlelerin izlerken.

  Nerede çeşitli ve tuhaf ve egzotik her aile asılı ve cadde ve sokak kamu zevk için çeşitli biçimlerde renkli fenerler. 104 M.Ö., etkisini kapsamı büyüyor genişletilmiş önemli ulusal tatil listesinde bir resmi gala fener dahil. Yönetmeliğine göre, tüm kamu yerleri ve evler, fenerler, bayraklar, festivallerine renkli ek dekorasyon olması gereken ve mahalle ve gelişen kültür merkezlerinde büyük fenerler sergiledi.

Genç ve yaşlı, kadın ve erkek, gece boyunca fenerler zevk ve bulmacalar ve dans ejderha fenerler vb çöz yer. Böylece, her yıl ve bu alışkanlıkları kuşaktan kuşağa aktarılan olan bu faaliyetlerin insanların miras, daha sonraki çağlarda yok olmadı.Tang Hanedanı başkenti yedi metre yüksekliğe ulaşan dev "dağ fenerler" ve farklı türlerde elli binden fazla renkli fener gelmektedir yapmıştı - A kaydı 713 MS, Chang'an (şimdi Sian bir şehir) olmasıdır.

 Sık sık yapılan Yuan Xiao, sevinç vesilesiyle doğa ve binalar ve şekiller, çiçekler, kuşlar ve hayvanlar, ve diğer formların renkli kağıtları ve parlak renkli görünümleri fenerler. Dahil olmak üzere, Çin rotor belirgin özelliği süslü fener sahip. Bu oyun için bir fener, daha az bin yıl öncesine ait olduğu söyledi. Bir sürüş fan ve ne zaman mumlar, bıçak kağıt atlar yapar bu yüzden sadece araç hızı ve gücü bıçak dönmeye sürücüler sıcak buhar yükselen, fener içinde kıvılcım bu fener kurulumu içinde.Şapka üzerinde gölgeler at kağıt fener Yansıyan, bu gibi atların binlerce toprak canlı Yağmalama dışarıdan görünür.

 Yemek Yuan Xiao genellikle Yuan Xiao sevinç önemli bir fırsattır. Ve muhtemelen Song Hanedanı döneminde (1279 yılında Gregoryen 960 MS) bu bayram vesilesiyle halk arasında gıda, harika yüksek talep sunmak başladı. Ve meyve meyve kapıya ücretten çeşitli üretir ve yapışkan pirinç unu zarar ve bir top gibi yoğrulur ve lezzetli yemek için tatlı olmak, olgun doğru tırmanılır. Bundan sonra, bu gıda kuzey Çin'in çoğu bölgesinde Xiao Bewan denilen güney Çin'de sözde Tang Yuan ya da Tang Tuan süre. Edilir

 Ve gıda Yuan Xiao türleri şimdiye kadar yaklaşık otuz tür yükseldi ve alıç ve yetiştiriciler Hacoath hünnap ve fasulye ezmesi, şeker ve meyve ezmesi, susam, kakao yağı, çikolata ve diğer beş türleri arasında. Sahiptir geliştirir Farklı orada Hunan Eyaleti Tang yuan, güney Çin Bouapadh parlak ve şeffaf ve tatlı ve zevk saflık ve Ning Bo, Zhejiang Eyaleti, büyük ülke Bhacute doğusunda şehrinde Tang Yuan avantaj ve köle kapak ülkenin parçaları, ve şehirde beyaz güvercin gibi Tang Yuan şeklinde gıda Yuan Xiao Farklı lezzet Şangay ve küçük boyutları ve muhteşem ve ferahlatıcı tadı şeklinde avantajı ve Hawthorn, susam, tereyağı ve diğer oluşan tatlı Pekin Bhacoath yılında Yuan Xiao ile karakterizedir.

Fanusların zevk ve gala Tang Yuan Yuan Xiao vesilesiyle yemek yanı sıra, bu bayram, bu Ataiwalten Aanggah ve dans ve aslan dans yürüme gibi ve diğerleri kutlamak için pek çok aktiviteler düzenledi. Özellikle geleneksel Çin tatil çözüldü aslan dansı, tüm mahallelerde yanı sıra Çin tüm bu dans daha çok dünyada görülür.Aslan dans stili yöntemin güney Çin kuzeyinde farklıdır.Güney Çin İklim hareketleri ve teknik becerileri aslan dans, ve esas olarak erkek ve zarif hareketleri ve değişken ile ilgileniyor.Aslan dans ülkenin büyüklük ve prestij kuzeyinde karakterize iken, ve genellikle aynı anda onlarca kişi bir düzine insan tarafından sağlanmaktadır.Aslan dans Çin'in önde gelen özelliklerinden geleneksel halk müziği ile eşlik etti. Ve Çin ay takvimine ilk ayın on beşinci günü işaretleri bayram vesilesiyle bir sahne Jaasha Xiao Yuan görüntüler aktör ve seyirci, hem de aktif olarak katılmaktadır.

 .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق